3 Alkuhetkestä lähtöhetkeen

  • Artikkelin kirjoittaja:

Tutkimme ja pähkäilimme siis aikamme, ja päätimme loppuvuodesta 2017, että kokeilemme onneamme. Vaihtoonhan voi omatoimisesti lähteä mihin ja milloin vain, kunhan itse pystyy sopimaan asioista koulujen kanssa ja rahoittaa itse koko matkansa. Se olisi melkoinen show eikä meistä siihen olisi ollut. Niinpä Heli laittoi hakupaperit Metropoliaan, jolla on valmiit sopimukset tiettyihin kouluihin, ja mikäli tulee valituksi, niin jonkinlaista rahoitustakin on mahdollista saada. Kohde oli Lilongwe, Malawi ja koulu olisi Kamuzu College of Nursing. Vastaus tulisi tammi-, helmikuun vaihteessa, joten sovimme Helin kanssa, että ennen kun vastaus tulee, tehtäisiin vain karkeita selvittelyjä lomien, lentojen ja muiden asioiden suhteen.

Vastaus meni lopulta pitkälle helmikuun puolelle ja Heli oli kerennyt jo lyödä pyyhkeenkin kerran kehään. Hän ei ainoastaan epäillyt, että tulisi valituksi vaan alkoi epäilemään koko reissua lasten kanssa mahdottomaksi. Laittoi tietämättäni koordinaattorille viestinkin, että ”ei kiitos, ei enää halutakaan lähteä”. Hemmetti niitä keräilijöitä, minä olin jo opiskellut Malawin historiat, elinkeinot, nähtävyydet ja olin jo salaa matkalla Malawiin. En pelkästään pitkän ja lämpimän loman vuoksi vaan halusin konkreettista perspektiiviä länsimaisen hyvinvointivaltion iltapäivälehtien lööppeihin. Helin leuka loksahti kuitenkin vienon hymyn kanssa auki, kun hän sai viestiinsä vastauksen, että hänet on nyt kuitenkin valittu Malawiin Annan kanssa, joten mun opiskelut eivät menneet hukkaan.

Siitä alkoi monenlaiset selvittelyt: lomat, lennot, poikien päiväkoti, viisumit, mahdollinen vuokralainen asuntoomme, puhelin- ja nettiliittymät, vakuutukset, asuminen Lilongwessa perheenä, rokotukset, lääkitykset, valuutta-asiat, varustelistat, hankinnat jne. Lähtö olisi elokuun lopussa 2018, joten aikaa oli juuri tasan puoli vuotta. Pitkä aika mutta se meni jälkeenpäin nopeasti.

Siirry tästä vielä lukemaan meidän valmistautumisesta ja Malawista ylipäänsä ennen kuin varsinainen seikkailumme alkaa.

Vastaa